Campaigns

Help Samira’s MS te stoppen

Help Samira’s MS te stoppen

nov 2017
125 Donations
12.73%
12.73% opgehaald
€8,271.50 gedoneerd van doel €65,000.00
117 donateurs

Help Samira’s MS te stoppen.

Ik ben Samira, ben 28 jaar, getrouwd met de vader van mijn twee zoontjes van 2 en 3 jaar. We wonen in Breda. Tijdens de zwangerschap van mijn jongste zoon kreeg ik vreemde klachten waaronder voornamelijk last van mijn rechterbeen, na een klein stukje te hebben gelopen kreeg ik mijn been niet meer opgetild. Ik was op dat moment hoogzwanger en dacht dat het door mijn bekken kwam. Toen fysio geen verbetering bracht, ben ik de medische molen in gegaan. April 2016 kreeg ik de diagnose multiple sclerose, iets dat voor mij geheel onverwachts kwam. Had er nooit van gehoord maar voelde dat het niet goed zat. Later, juni 2017 is de diagnose bijgesteld naar PPMS. Ik heb de vorm die het meest progressief is en waarbij geen verbeteringen optreden. Deze vorm van MS komt slechts bij 10 a 15% voor en helaas is voor deze vorm ook geen remmende medicatie beschikbaar.

Ik kan niet anders dan concluderen dat ik de afgelopen 2 jaar van een lichamelijk gezond persoon hard achteruit ben gegaan naar een zwakke lichamelijke toestand. De rechterkant van mijn lichaam is flink aangedaan, lopen gaat steeds moeizamer. De kracht in voornamelijk mijn rechterbeen en arm is verminderd, hierdoor kan ik bepaalde dingen die ooit vanzelfsprekend waren niet meer. Ook mijn ademhaling is aangedaan. Het blijft moeilijk om iedere dag weer geconfronteerd te worden met mijn beperkingen. Zo ben ik dagelijks bezig met zaken als, waar kan ik zo dicht mogelijk parkeren om meters te besparen met lopen. Mijn zoontje van 2 geen moment los te laten buiten, want zodra hij los is en een paar meter weg van me loopt, ik met geen mogelijkheid bij hem kan. Aangezien PPMS een progressief verloop heeft ziet het qua gezondheid niet rooskleurig uit wanneer ik niks doe. Niks doen is geen optie. Ik ben het verplicht voor gezin en dierbaren niet af te wachten op verdere verslechtering maar actie te ondernemen. Zodoende is er maar een mogelijkheid om de Multiple Sclerose stil te zetten en dat is HSCT.

HSCT is een uiterst intensieve behandeling waarbij je immuunsysteem als het ware gereset word en je op het einde ervan MS vrij zou moeten zijn. Het slagingspercentage ligt rond de 70 a 80%, dit wil zeggen dat het de achteruitgang van MS stopt en in sommige gevallen er zelfs sprake is van verbetering. Ik hoop tot degene te behoren voor wie het werkt met de wil van Allah. Zoals Allah swt zegt voor iedere ziekte is er een genezing, moge dit de sabab voor mij zijn, amien.
Helaas wordt de behandeling niet in Nederland uitgevoerd en moet ik uitwijken naar het buitenland. Dit betekend dat het ook niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar en ik het zelf moet betalen. Het bedraagt 65.000 euro een bedrag dat ik niet heb en daarom vraag ik een ieders hulp. Een oprechte smeekbede, bijdrage (hoe klein dan ook) is van harte welkom. Deel de pagina met vrienden en familie, in cha Allah hoop ik ons doel te realiseren. Moge Allah een ieder van jullie beschermen en belonen voor alle moeite op welke manier dan ook.

Moge Allaah elke bijdrage accepteren

6 thoughts on “Help Samira’s MS te stoppen

 1. Rachida

  Moge Allaah jou genezen

 2. J

  Moge Allah jou genezen en jouw kracht teruggeven, dat het sterker wordt dan voorheen! Moge Allah ons allemaal versterken in onze Deen en onze dua’s accepteren. En moge Allah ons, onze kinderen en alle moslims gezondheid schenken. Allahoema Ameen!

 3. Khadija

  Allah I shafik, ik hoop voor jou en je naasten dat de HSCT behandeling jullie zal helpen, heel veel sterkte en beterschap toegewenst dikke knuffel van ook een MS patiënt 😘😘

 4. Mostapha

  Dag samira
  Veel beterschap toegewenst
  En veel sterkte

 5. Nathalie

  Allahi shafiek, inshaAllah kun de behandeling volgen door middel van deze campagne. Veel sterkte en beterschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *