Campaigns

HELP MOHAMED EN ZIJN GEZIN MET HUN GEVECHT TEGEN MS

HELP MOHAMED EN ZIJN GEZIN MET HUN GEVECHT TEGEN MS

dec 2017
30 Donations
6.22%
6.22% opgehaald
€4,044.50 gedoneerd van doel €65,000.00
26 donateurs
Campagne is beëindigd

Salaamo 3alaykom,

Mijn naam is Mohamed el Atmani, ik ben 30 jaar en kom uit Utrecht. In oktober 2016 ben ik gediagnosticeerd met MS (multiple sclerose). Het is begonnen met korte arm- en beenverlamming en inmiddels ervaar ik in toenemende mate krachtverlies over de gehele linkerhelft van mijn lichaam.

MS is een aandoening van het centrale zenuwstelsel (hersenen, oogzenuwen en ruggenmerg) en het verwijst naar de veelvoorkomende (multiple) verhardingen (sclerose) in het aangetaste weefsel. Mensen die hieraan lijden takelen langzaam maar zeker af. De gevolgen van de ziekte kunnen enorm uiteenlopen en het is voor artsen onmogelijk om op voorhand te bepalen wat voor effect de ziekte zal hebben. Hierdoor zitten MS patiënten vaak in grote onzekerheid.

In Nederland heb ik medicatie gekregen, welke enkel een afremmend doel hebben met een slagingskans van 30%. Als jonge, zelfstandige man, echtgenoot en vader van 3 jonge kinderen kan ik me niet neerleggen bij deze onzekerheid en ben ik gaan zoeken naar lotgenoten om te achterhalen wat de opties zijn tot genezing. Uiteindelijk ben ik in contact gekomen met broeder Redouan Mekran, die ook MS heeft en in juli 2017 in Rusland is behandeld voor deze ziekte door een stamceltransplantatie te ondergaan; de HSCT behandeling.

Deze revolutionaire behandeling staat ook wel bekend als non-myeloablatieve autologe hematopoëtische stamceltransplantatie. Dit houdt kortgezegd in dat het immuunsysteem ‘gereset’ wordt. Hierdoor worden de myeline in de hersenen en beenmerg niet langer meer aangevallen door ontstekingscellen. Studies hebben aangetoond dat plusminus 80% van de patiënten geen actieve MS meer heeft na deze behandeling.

Ik ben het mijzelf, mijn gezin en mijn Schepper verplicht om voor mijn gezondheid te vechten. Ik heb daarom in juli 2017 nog eens met Redouan afgesproken, dit keer in Rusland. Ik heb daar uitvoerig met zijn behandelend arts gesproken in het Maximov Hospital in Moskou. Deze arts heeft mijn dossier en MRI-scans aandachtig onderzocht en geconcludeerd dat ik in aanmerking kom voor deze behandeling. Ik heb de mogelijkheid om in shaa Allah in september 2018 te starten met de behandeling. Ik ben ervan overtuigd dat deze stamceltransplantatie de grootste kans op genezing biedt bi idni Allah, wa Allahu alem.

Omdat deze nieuwe behandelwijze nog niet door Nederland wordt erkend, worden de kosten helaas niet vergoed. De totale kosten bedragen plusminus € 65.000,-. Dit is voor zowel de HSCT behandeling en alle nazorg met aanvullende medicijnen. Alhoewel geldkosten altijd relatief zijn wanneer het om een mensenleven gaat, kunnen wij het helaas niet opbrengen om het zelf te financieren. Daarom vraag ik om de hulp van de Oemmah. Als eerste wil ik eenieder vragen dua voor mij te doen bij Allah, voor kracht en genezing. Indien je financieel iets kunt bijdragen dan hoop ik dat je een steentje wilt bijdragen zodat ik de behandeling volgend jaar kan ondergaan. Uiteindelijk is alles in handen van Allah. Baraka Allaho feekoem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *